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Title: Caracterización de hidrolizados de quinua (Chenopodium quinoa), soya (Glicine max) y colágeno
Authors: López Hernández, Orestes Darío
Herrera Anchatuña, Estefanía Carolina
Keywords: HIDROLIZADOS PROTEICOS
INGREDIENTES FUNCIONALES
QUINUA
SOYA
COLÁGENO
Issue Date: Feb-2018
Publisher: Universidad Técnica de Ambato. Facultad de Ciencia e Ingeniería en Alimentos. Carrera de Ingeniería en Alimentos.
Abstract: The purpose of this work was to characterize the hydrolysates of quinoa, soybean and collagen by determining the amine nitrogen content, chromatographic profile and SDS PAGE electrophoresis. The amine nitrogen content is related to the degree of hydrolysis of each of the hydrolysates, the soy hydrolyzate had a higher content of amine nitrogen with 0.94 percent more less 0.002. The results of the SDS-PAGE electrophoresis with 2-mercaptoethanol showed that the gels of each of the hydrolysates with their respective protein isolates, the hydrolyzate bands are of lower coloration compared to the protein isolates, because the weights Molecules are inferior because of what it finds in peptides and amino acids. The chromatographic profile in the 3 hydrolysates showed that the protein is indeed in peptide units, therefore the hydrolysis process was ideal. When the hydrolysates are in the form of peptides, they are easily absorbed in the bloodstream, improving absorption.
Description: La finalidad de este trabajo fue caracterizar los hidrolizados de quinua, soya y colágeno mediante la determinación del contenido de nitrógeno amínico, perfil cromatográfico y electroforesis en gel de poliacrilamida con dodecilsulfato sódico (SDS-PAGE). El hidrolizado de soya presentó un mayor contenido de nitrógeno amínico con un 0,94 por ciento más menos 0,002. Los resultados de la electroforesis SDS-PAGE con 2-mercaptoetanol mostraron que las bandas de los hidrolizados son de menor coloración en comparación con los aislados proteicos, debido a que los pesos moleculares de la proteína hidrolizada son menores, debido a que se encuentran en forma de péptidos y aminoácidos. El perfil cromatográfico en los 3 hidrolizados mostró que efectivamente la proteína se encuentra en unidades peptídicas, por ende, el proceso de hidrólisis fue idóneo. Por lo tanto, presentan una fácil absorción.
URI: http://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/27558
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