Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/24553
Title: Sistemas Organizacionales y la productividad de la empresa ANDINAN‘S de la ciudad de Ambato.
Authors: Jordán Vaca, Jorge Enrique
Lascano Oñate, Wilman Vladimir
Keywords: SISTEMA ORGANIZACIONAL
PROCESOS
PRODUCTIVIDAD
CYCLE TIME
ANDINAN´S
INDUSTRIA ALIMENTARIA
TE
Issue Date: Jan-2017
Publisher: Universidad Técnica de Ambato. Facultad de Ciencias Administrativas. Carrera Organización de Empresas
Abstract: The company ANDINAN'S, born at the initiative of Mr. William Acosta, is dedicated to the production and marketing of tea, has its beginnings in the city of Ambato, in Canton Cevallos since 1994. This research focuses on conduct a comprehensive analysis on the Organizational Systems and Productivity of the company whose purpose is to detect flaws in the process of tea production due to the lack of processes, causing labor malpractices that may affect the productivity of the company. The data collected with the correlation of variables Pearson applied in production and customer order indicate that it is important to correct the time delay in producing the product for sales, why there is a delay in the demand for orders causing shirking its customers. It is proposed as an alternative solution to design an organizational chart with process approach for tea, where the activities set for each employee and suggests using the methods of takt time and cycle to evaluate production time must the company delayed compared to the actual time it produces.
Description: La empresa ANDINAN´S, nace por iniciativa del señor William Acosta, se dedica a la producción y comercialización de té, tiene sus inicios en la ciudad de Ambato, en el Cantón Cevallos desde 1994. El presente trabajo de investigación se enfoca en realizar un amplio análisis sobre los Sistemas Organizacionales y la Productividad de la empresa cuya finalidad es detectar falencias en el proceso de producción de té, debido a la inexistencia de procesos, lo cual provoca negligencias laborales que afectan la productividad de la empresa. Los datos arrojados con la correlación de variables de Pearson aplicada en la producción y el pedido de los clientes indican que es importante corregir el tiempo que se demoran en producir el producto para las ventas, motivo por el cual existe un retraso en la demanda de pedidos de sus clientes provocando improductividad. Se propone como una alternativa de solución el diseñar un diagrama organizacional con enfoque de procesos para el té, en donde se establece las actividades para cada uno de sus empleados y se sugiere utilizar los métodos del takt time y cycle para evaluar el tiempo de producción que debe demorarse la empresa en comparación al tiempo real que produce.
URI: http://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/24553
Appears in Collections:Organización de Empresas

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
317 o.e..pdf1,95 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.