Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/24989
Title: Sistema de Gestión de la Calidad para la empresa “Alimentos Balanceados del Ecuador”
Authors: Ramos Guevara, Juan Enrique
Cárdenas Santamaría, Ángel Fernando
Keywords: SISTEMA DE GESTIÓN DE LA CALIDAD
MANUAL DE CALIDAD
PRODUCTIVIDAD
NORMAS ISO
CALIDAD
Issue Date: Mar-2017
Publisher: Universidad Técnica de Ambato. Facultad de Ciencias Administrativas. Carrera Organización de Empresas
Abstract: The Company Alimentos Balanceados of Ecuador was born in February 2003, the same dedicated to the production and commercialization of food for birds, so during this time has offered to production, start-up, increase bird and fattening. Currently the factory is in canton Cevallos, Tungurahua. The research presented below, that the work has focused to respond to the need a Quality Management System that makes it possible to maintain optimum control of quality in the activities of the Company and that this in turn is evident in the satisfaction and coverage of needs of the customers. The results show the need of a Quality Management System base don the manual of quality where you will hear technical way the standardized procedures for the staff of the organization to make them in a way hi-tech and orderly. So the proporsal of the research I directed to the elaboration of a manual of quality, where there is evidence the information necessary for the operation of the Quality Management System, this being to personnel of the Company with the aim of increasing the competitiveness of the staff which in turn will be reflected in the quality of the food of bird in the Company Almentos Balanceados of Ecuador. KEY WORDS:
Description: La empresa Alimentos Balanceados del Ecuador nace en febrero del 2003, dedicándose a la producción y comercialización de balanceado para aves, durante este tiempo ha ofertado balanceado para producción, inicio, desarrollo y engorde. La planta procesadora en la actualidad se encuentra en el cantón Cevallos provincia de Tungurahua. El presente trabajo de investigación se ha enfocado en realizar un Sistema de Gestión de Calidad, el cual determina el modo de operación de la empresa en base al adecuado desarrollo de las actividades y que esto se vea reflejado en la calidad para así conseguir la satisfacción y cubrimiento de necesidades de los clientes. Los resultados demuestran la necesidad de un Sistema de Gestión de Calidad sustentado en el manual de calidad, en donde se conocerá de manera técnica los procedimientos estandarizados para que el personal de la organización pueda realizar sus actividades de una manera tecnificada y ordenada. Así la propuesta de la investigación direccionó a la elaboración de un manual de calidad, en donde, se evidencia la información necesaria para el funcionamiento del Sistema de Gestión de Calidad, siendo este socializado al personal de la empresa con la finalidad de incrementar la competitividad del personal que a su vez se verá reflejado en la calidad del balanceado en la empresa Alimentos Balanceados del Ecuador.
URI: http://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/24989
Appears in Collections:Organización de Empresas

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
330 o.e..pdf3,6 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.