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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.advisorDT - Lascano Aimacaña, Nelson Rodrigo-
dc.contributor.authorEscobar Chacón, Andrea Gissell-
dc.date.accessioned2020-10-29T23:46:46Z-
dc.date.available2020-10-29T23:46:46Z-
dc.date.issued2020-10-
dc.identifier.urihttps://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/31599-
dc.descriptionThe present investigation, tries to analyze the milk production of the parish of Toacazo, likewise to identify the factors of production and innovation in the cattle ranches, that is to say to determine the variables that intervene so that a producer opts for the innovation, being understood as it is the genetic improvement of the animal, also one tries to know the sociodemographic characteristics of the producers and the conditions of the population by means of the application of instruments of collection of information and the pertinent descriptive analyses and of correlation. A survey was applied to the producers in a random way, composed by seven blocks that allowed to obtain general data, economic information, productive aspect, management of cattle raising, infrastructure and facilities, competition and commercialization, in the same way two interviews were applied, one to Doc Edison Mena, assistant of the MAG, in charge of the area and to Doc Paul Chacón, veterinary doctor and administrator of different properties. Finally, it was found that the use of insemination is present in the cattle ranches, influenced more by the experience of the product and that, in spite of this, there is not an adequate use of it, with respect to the sociodemographic characteristics, it was identified that the quality of life in the parish is low, in spite of being a productive land.es_ES
dc.description.abstractLa presente investigación, analizará la producción lechera de la parroquia Toacazo, así mismo identificar los factores de producción e innovación en los hatos ganaderos, es decir determinar las variables que intervienen para que un productor opte por la innovación, entendiéndose como está la mejora genética del animal, así también se procura conocer las características socio-demográficas de los productores y las condiciones de la población mediante la aplicación de instrumentos de recolección de información y los análisis descriptivos y de correlación pertinentes. Se aplicó una encuesta a los productores de manera aleatoria, compuesta por siete bloques que permitieron obtener datos generales, información económica, aspecto productivo, manejo de ganadería, infraestructura e instalaciones, competencia y comercialización, del mismo modo aplicaron dos entrevistas, una al Doc. Edison Mena, asistente del Ministerio de Agricultura y ganadería (MAG), encargado de la zona y al Doc. Paul Chacón médico veterinario y administrador de distintas propiedades. Por último, se logró apreciar que la utilización de inseminación está presente en los hatos ganaderos, influenciada más por la experiencia del productor y que a pesar de ello, no existe una utilización adecuada de la misma, respecto a Las características sociodemográficas se identificó que la calidad de vida en la parroquia es baja, a pesar de ser una tierra productivaes_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.subjectINNOVACIÓNes_ES
dc.subjectSOCIO- DEMOGRÁFICASes_ES
dc.subjectHATO GANADEROes_ES
dc.subjectTECNOLOGÍAes_ES
dc.titleLa producción lechera y la innovación. Un estudio de caso la parroquia Toacazoprovincia de Cotopaxies_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Economía

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