Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/25776
Title: Creación de una Empresa Procesadora de Salchichas de Tilapia Roja (oreochromis sp) y su Comercialización en el mercado de la ciudad de Ambato
Authors: Cepeda Luna, Ramiro Enrique
Esmeraldas Zambrano, Leonel Enrique
Keywords: EMPRENDIMIENTO
INDUSTRIA ALIMENTARIA
TILAPIA
SALCHICHAS
Issue Date: Jun-2017
Publisher: Universidad Técnica de Ambato. Facultad de Ciencias Administrativas. Carrera de Marketing y Gestión de Negocios.
Abstract: The present work of entrepreneurship has focused on the creation of a company producing sausages based on red tilapia from the province of Pastaza, with the purpose of commercializing it in the city of Ambato. The development of the research is centered on the creation of the company Tío Leo's which will be a company that will be dedicated to the manufacture and commercialization of sausages made with red tilapia, the same is an enterprise that seeks to contribute in the food Daily of the people thanks to the high nutritional contribution of the raw material with which they are elaborated. The idea is in the stage of introduction so it demands marketing strategies that will reach more people and let them know the benefits of the sausage based tilapia. The main reason that gave life to the enterprise is due to the constant change in the eating habits of people and currently have been inclined to consume more nutritious products, is therefore, and considering that sausages are quite accepted, it was decided For the tilapia for its nutritious contribution, and this way it will be able to arrive to cover the necessity of this type of products. The results obtained in the present project will allow to know the viability of the project, first due to the acceptance of the product through a market study, and secondly because based on the financial study will determine that the investment is profitable and allow this Contribute to the social and economic development of the company. As a final proposal will be offered a product made from red tilapia that will be marketed in packs of 10 units with a weight of 300gr per package.
Description: El presente trabajo de emprendimiento se ha enfocado en la creación de una empresa productora de salchichas en base a la tilapia roja proveniente de la provincia de Pastaza, con la finalidad de comercializarla en la ciudad de Ambato. El desarrollo de la investigación se centra en la creación de la empresa Tío Leo´s la cual será una empresa que se dedicará a la fabricación y comercialización de salchichas hechas a base de tilapia roja, el mismo es un emprendimiento que busca contribuir en la alimentación diaria de las personas gracias al alto aporte nutritivo de la materia prima con la que son elaboradas. La idea está en etapa de introducción por lo que demanda de estrategias de comercialización que permita llegar a más personas y darles a conocer los beneficios del embutido a base de tilapia. La razón principal que dio vida al emprendimiento se da debido al constante cambio en los hábitos alimenticios de las personas y a que en la actualidad se han inclinado por consumir productos más nutritivos, es por ello, y considerando que los embutidos son bastante aceptados, se optó por la tilapia por su aporte nutritivo, y de esta forma se podrá llegar a cubrir la necesidad de este tipo de productos. Los resultados obtenidos en el presente proyecto permitirán conocer la viabilidad del mismo, primero debido a la aceptación del producto a través de un estudio de mercado, y en segundo lugar porque en base al estudio financiero se determinará que la inversión es rentable y permita de esta manera contribuir al desarrollo social y económico de la empresa. Como propuesta final se ofrecerá un producto hecho a base de tilapia roja que se comercializará en packs de 10 unidades con un peso de 300gr por paquete.
URI: http://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/25776
Appears in Collections:Marketing y Gestión de Negocios

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
537 MKT sp.pdf4,89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.