Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/23683
Title: La capacidad de producción y su impacto en las exportaciones de la organización KALLARI de la provincia de Napo
Authors: DT - Medina Salcedo, Héctor Rafael
Cáceres Morales, Teresa Verónica
Keywords: CAPACIDAD DE PRODUCCIÓN
EXPORTACIONES
ASOCIACIÓN AGRO ARTESANAL
KALLARI
Issue Date: Aug-2016
Publisher: Universidad Técnica de Ambato. Facultad de Contabilidad y Auditoría. Dirección de Posgrado
Citation: BFCAUD: T3719M
Abstract: Ecuador is a country known as a producer of the best fine cocoa around the world, by its condition of a tropical country. Also, Ecuador is located in geographical area that benefits permanent light throughout all year. This country exports primary products for the earning of foreign currency, which involves socially large numbers of people, having as result the growth of the national economy. In the Napo province, the Organization Kallari is conformed by 21 active communities that are distributed in groups, such as Archidona, Misahuallí, Tena, Pano y Ahuano. The Organization drives completely organic cultivation in order to maintain the aroma and flavor quality in cocoa and for that reason the actual investigation is aimed to increase exports to benefit the small group of people that work in that area. This project aims to promote the agricultural activity of people who belong to Organization Kallari in Napo, who are working in the cultivation of fine cocoa with a good flavor produced with government help and government advice. They are selling their products in foreign countries, such as Germany, Switzerland and the United States in order to improve their conditions and economy. The objective of this research is to determine the degree of relationship between the power production capacity and Organization Kallari´s export. This paper pretends to improve the living conditions of native people Kichuwas of Napo, and increase cocoa production, that is produced as grain and sold in pounds. After, Kallari Organization is responsible for the next stage of fermentation and drying. Actually, for transformation of cocoa their derivatives as chocolate, the Organization assembles the product, that has been a limitation as it does not possess its own manufacturing plant, preventing to producing a large scale. The purpose of this project is to demonstrate that the production capacity is the primary factor to get export coverage for Kallari Organization, in the Napo province.
Description: Ecuador es un país conocido como productor del mejor cacao fino de aroma en todo el mundo, por su condición de país tropical. Además, Ecuador se encuentra en el área geográfica que es beneficiada de luz permanente durante todo el año. Este país exporta productos primarios como generador de divisas que implica socialmente a un gran número de personas, lo que aumenta la economía de la nación. En la provincia de Napo, la Organización Kallari está conformada por 21 comunidades activas que se distribuyen en las parroquias como Archidona, Misahuallí, Tena, Pano y Ahuano. A través de la Organización se impulsa el cultivo totalmente orgánico con el fin de mantener la calidad del aroma y sabor del cacao. Por ello, la investigación actual tiene como objetivo incrementar las exportaciones para beneficiar al pequeño grupo de personas que trabajan en esa área. Este proyecto tiene como objetivo dar a conocer la actividad agrícola de las personas que pertenecen a la Organización Kallari en Napo y que se dedican al cultivo del cacao fino de aroma, que se produce con la ayuda y asesoría del gobierno. Este producto se comercializa en países extranjeros, como Alemania, Suiza y los Estados Unidos con el fin de mejorar sus condiciones y economía. El objetivo de esta investigación es determinar el grado de relación entre la capacidad de producción y las exportaciones de la Organización Kallari. Con este trabajo, se pretende mejorar las condiciones de vida de los nativos Kichuwas de Napo, y aumentar la producción de cacao que se produce como grano y comercializado en libras. Después, la Organización Kallari es responsable de la siguiente etapa de la fermentación y el secado. Actualmente, para la transformación del cacao en sus derivados como el chocolate, la Organización viene maquilando, lo que ha sido un limitante al no poseer su propia planta de manufactura, impidiéndole producir a mayor escala. La finalidad de este proyecto es demostrar que la capacidad de producción es el factor principal para obtener la cobertura de exportación de la Organización Kallari en la provincia de Napo.
URI: http://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/23683
Appears in Collections:Administración Financiera y Comercio Internacional

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
T3719M.pdf2,63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.